weer in balans
Voor wie
Voor wie
Holistische fysiotherapie
Holistische
fyisiotherapie
Balanstrainingen
BALANS-
trainingen
Energy healing
Energy
healing
Bach bloesem remedies
Bach bloesem
remedies
Vergoedingen en tarieven
Vergoedingen en tarieven
Over Patricia
Over Patricia
Contact
Contact

Patricia van Amerom (1966)

Ervaren, open en betrokken

Zorgkaart Nederland, een initiatief van de Patientenfederatie Nederland

Facebook
Like me

Patricia

Holistische fysiotherapie

Tijdens mijn studie fysiotherapie wist ik al: dit is een prachtig vak maar het is niet genoeg. Veel pijnklachten komen na behandeling weer terug omdat het moeilijk is om bewegings- en gedragspatronen aan te passen. Op zoek naar behandelmethodes die de mens in zijn geheel als uitgangspunt nemen, heb ik mij na mijn afstuderen daarom gespecialiseerd in holistische fysiotherapie. Vanuit diezelfde holistische visie heb ik de BALANS-ontspanningstraining ontwikkeld. Later ben ik bovendien bijgeschoold in de Bach bloesem-therapie en verschillende vormen van energy healing.

Verschillende invalshoeken

Niet alleen bewegingspatronen maar ook gedachten en emoties kunnen invloed hebben op pijn, spanning en vitaliteit. Als holistisch fysiotherapeute kijk ik vanuit verschillende invalshoeken naar lichamelijke klachten en pas ik - in overleg - vaardigheden toe uit de traditionele fysiotherapie in combinatie met technieken die inwerken op mentaal, emotioneel en energetisch opzicht. Zo werken we aan een basis voor langdurig herstel.

Blij

Ik word blij als ik mensen kan helpen die kampen met ingewikkelde klachten of problemen waarbij niet alleen pijn maar ook spanning en vermoeidheid een rol spelen. Ik word blij als ik samen met een cliënt in kaart kan brengen wat er speelt en hoe we dit kunnen oplossen en wanneer er telkens weer een stukje van de puzzel op zijn plek valt.

Eigen ervaring

Ook mijn eigen ervaringen zijn bepalend geweest bij mijn ontwikkelingsrichting als fysiotherapeut. Zelf ben ik lange tijd vermoeid geweest, onder andere door de ziekte van Pfeiffer en een tekenbeet die bij mij de ziekte van Lyme veroorzaakte. Door de combinatie van werk en gezin nam ik niet genoeg tijd voor herstel en mijn energie raakte op. Het resultaat was uitputting en overspannenheid.

Sneller herstel

Stap voor stap ben ik, na een lange periode, uit het dal gekomen. Daarbij moest ik telkens het ‘wiel opnieuw uitvinden’. Inmiddels is mijn ervaring dat herstel helemaal niet zo lang hoeft te duren. Met een actieve instelling en de juiste begeleiding, vaak op meerdere fronten tegelijk, kun je binnen vier tot acht weken al enorme sprongen maken.

Vragen?

Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met mij. Dit kan via de contactpagina. Laat alsjeblieft een bericht achter als ik de telefoon niet aanneem. Tijdens behandelingen neem ik geen telefoon aan. Je kunt natuurlijk ook een email sturen. Ik streef ernaar om binnen een werkdag te reageren.

lees meer