weer in balans
Voor wie
Voor wie
Holistische fysiotherapie
Holistische
fyisiotherapie
Balanstrainingen
BALANS-
trainingen
Energy healing
Energy
healing
Bach bloesem remedies
Bach bloesem
remedies
Vergoedingen en tarieven
Vergoedingen en tarieven
Over Patricia
Over Patricia
Contact
Contact

Holistische fysiotherapie

lichaam en geest in balans

Zorgkaart Nederland, een initiatief van de Patientenfederatie Nederland

Facebook
Like me

Verlicht lichaam

Hoe ontstaan pijnklachten?

In het dagelijks leven leren mensen zich vaak onbewust een bepaald houdings- en bewegingspatroon aan dat past bij hun karakter en manier van leven. Soms is zo’n patroon eenzijdig waardoor het lichaam uit balans raakt. Zo kunnen lichamelijke spanningen ontstaan die uiteindelijk leiden tot pijnklachten. Dit proces wordt vaak versterkt door stress en negatieve emoties. Door niet alleen te kijken naar de pijnplek, maar naar het lichaam als geheel, kunnen we de achterliggende oorzaak van de klacht opsporen.

Lichaam en geest.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedereen weet hoe angst of verdriet voelt in zijn lichaam. Emoties kunnen op de lange duur inwerken op de weefsels van het lichaam en het verbuigen of scheeftrekken. Denk aan emoties als onzekerheid, boosheid, spanning en frustratie die het lichaam letterlijk doen krimpen.

Behandelen en voorkomen van klachten.

Als holistisch fysiotherapeute richt ik mij niet alleen op de behandeling van pijn- en spanningsklachten, maar ook op het voorkomen daarvan. Daarbij werk ik met de ‘spierkettingentherapie’, zoals die is ontwikkeld door Godelieve Struyf – DeNys. Deze Belgische kinesitherapeute en osteopaat deed uitgebreid onderzoek naar de menselijke spier- en gewrichtskettingreacties (‘chaines musculaires’) en ontwikkelde op basis daarvan een behandelmethode.

Spierkettingentherapie: bewegings- en gedragspatroon.

Bij de ‘spierkettingentherapie’ komen niet alleen de lichaamsaspecten aan bod maar ook achterliggende emotionele processen en het karakter en de aanleg van een persoon. Zo ontstaat een beter inzicht in hoe de disbalans in het lichaam is ontstaan en vanuit dit vertrekpunt werken we aan herstel. Doel van deze vorm van fysiotherapie is ‘heel-wording’, ook wel ‘helen’ (in het Engels spreken we van ‘healing’).

Meer informatie: www.apgds.com/apgds-dans-le-monde/nederland.html